Rundje um ut Hundje bundelt krachten met Funpop en Gezondste Regio 2025

De organisatie van hardloopevenement Rundje um ut Hundje slaat de handen ineen met regionale initiatieven Funpop en Gezondste Regio 2025. Zij wil zo haar missie, iedereen in Horst aan de Maas aan het bewegen krijgen, verder uitdragen.

Door de samenwerking met Funpop en Gezondste Regio 2025 aan te gaan, hoopt de organisatie van Rundje um ut Hundje nog een groter draagvlak in de samenleving te creëren voor haar missie en evenement. Ook willen de drie initiatieven elkaar door deze verbinding versterken.

Funpop is een tweedaags belevingsfestival op 20 en 21 mei in Horst aan de Maas, bedoeld voor mensen met een beperking. Het trekt elk jaar zo’n 10.000 bezoekers. Aan het begin van het Funpop-programma verzorgt Rundje um ut Hundje een collectieve warming-up. De festivalbezoekers worden zo warm gemaakt voor de optredens. Daarnaast organiseert Rundje um ut Hundje een beweegarena op het festivalterrein. Hier moedigen ze de Funpop-bezoekers aan te bewegen en gezond bezig te zijn. Door leuke beweegoefeningen te doen, kunnen de deelnemers een echte Rundje um ut Hundje-medaille winnen.

Rundje um ut Hundje heeft zich daarnaast verbonden aan het initiatief Gezondste Regio 2025. Met haar missie draagt Rundje um ut Hundje al concreet bij aan het realiseren van een gezonde regio. Rundje um ut Hundje is meer dan een eendaagse wedstrijd: het is een doel waarvoor mensen elke week in beweging komen en voor trainen.

Het laagdrempelige hardloopevenement Rundje um ut Hundje vindt plaats op zaterdag 29 april. Vorig jaar namen ruim 1.400 hardlopers van alle leeftijden mee aan de verschillende afstanden. Tijdens het evenement reikt hoofdsponsor Nh1816 aan zowel Funpop als Rundje um ut Hundje een cheque uit. Vanuit haar Maatschappelijke betrokkenheid ondersteunen zij Funpop en Rundje um ut Hundje met een financiële bijdrage.

Twitter

Volg ons op

social-icon-twitter   social-icon-facebook   #RUUH2018