Partners

De organisatie van hardloopevenement Rundje um ut Hundje slaat de handen ineen met regionale initiatieven. Zij wil zo haar missie, iedereen in Horst aan de Maas aan het bewegen krijgen, verder uitdragen. Door samen te werken creëert de organisatie van Rundje um ut Hundje nóg een groter draagvlak in de samenleving voor haar missie en evenement.

Rundje um ut Hundje wordt mede georganiseerd door de plaatselijke lopersgroep ‘de Peelrunners’.
Leden van deze vereniging dragen hun steentje bij in de voorbereiding en tijdens het evenement. En natuurlijk zien we heel veel Peelrunners aan de start!

Funpop
Funpop is een tweedaags belevingsfestival in Horst aan de Maas, bedoeld voor mensen met een beperking. Het trekt elk jaar zo’n 10.000 bezoekers. Aan het begin van het Funpop-programma verzorgt Rundje um ut Hundje een collectieve warming-up. De festivalbezoekers worden zo warm gemaakt voor de optredens. Daarnaast organiseert Rundje um ut Hundje een beweegarena op het festivalterrein. Hier moedigen ze de Funpop-bezoekers aan te bewegen en gezond bezig te zijn. Door leuke beweegoefeningen te doen, kunnen de deelnemers een echte Rundje um ut Hundje-medaille winnen.

Gezondste Regio 2025
Rundje um ut Hundje heeft zich daarnaast verbonden aan het initiatief Gezondste Regio 2025. Met haar missie draagt Rundje um ut Hundje al concreet bij aan het realiseren van een gezonde regio. Rundje um ut Hundje is meer dan een eendaagse wedstrijd: het is een doel waarvoor mensen elke week in beweging komen en voor trainen.

Horster Sportakkoord
Samen met 78 partners heeft Rundje um ut Hundje het Horster sportakkoord getekend. Doelstelling hiervan is in samenwerking echt iedereen in Horst aan de Maas het plezier van sport en bewegen te doen ervaren.